Inovații

Izolare Intensivă Integrată IKD®

O soluție pentru îmbunătățirea valorilor Uf constă în izolarea suplimentară cu spumă a profilelor. Dezvoltarea unei alternative la sistemul de lipire de până acum, având la bază benzi adezive, ȋnseamnă că nu mai este necesară armarea cu oțel a cercevelei. Camera principala a profilului este astfel liberă şi poate fi umplută cu spumă ȋn vederea ȋmbunătățirii proprietăților de termoizolare. Scopul acestei dezvoltări a fost acela de a obține valori mai mici de 0.8 W/m²K – standardul de casă pasivă.

IKD® nu ajută doar la atingerea unor valori termoizolatoare excepționale și la economisirea costurilor, ci are numeroase alte avantaje.

Mai puțin efort

Pentru a obține o izolare termică excepțională, nu este nevoie să umpleți profilele manual. Acestea sunt livrate gata izolate cu spumă.

Fără investiții suplimentare

Spuma este introdusă ȋn camera profilului direct ȋn fabrică. Producătorilor de ferestre le sunt livrate profilele pre-umplute cu spumă.

Renunțare la rigidizarea cu oțel

La construcția elementelor de dimensiuni normale, utilizând tehnica STV, se poate renunța integral la rigidizarea cu oțel. Astfel, se reduc costurile de transport (datorită greutății reduse) şi montajul devine mai uşor.

Protecție antiefracție sportită

Datorită miezului dur de spumă şi a lipirii sticlei pe toată suprafața marginii răsfrânte a cercevelei, profilele  IKD®, livrate  cu STV®, fac mai dificilă ȋndepărtarea prin efracție a elementelor.

Reciclare simplă

Spuma se fixează ȋn profil prin presiune şi nu prin aderența pe suprafață. De aceea, la tăierea componentelor ferestrei, spuma se ȋndepărtează uşor şi poate fi astfel reciclată separat.

Vitrajul static uscat STV®

GEALAN- STV® este un sistem revoluționar care permite lipirea uscată a geamului de cercevea. Elementul crucial al noii tehnici este o bandă adezivă ultra-performantă dezvoltată pentru a fi aplicată pe profile ȋn cadrul procesului de extrudare. Sistemul GEALAN- STV® presupune o mulțime de avantaje.

Fără investiții suplimentare

Prelucrarea profilelor se face ȋn maniera obişnuită şi nu sunt necesare investiții suplimentare ȋn noi utilaje, profilele fiind livrate cu banda adezivă pre-aplicată.

Flux normal al prelucrării

Prelucrarea profilelor se realizază ȋn mod obişnuit, cu adaptări minore ale tehnicii.

Statică mai bună

Combinația tehnicii STV® cu rigidizarea utilizată până acum face posibilă realizarea de ferestre mult mai mari şi conduce la ȋmbunătățiri clare ale performanțelor. Și ȋn cazul construcțiilor speciale se realizează astfel elemente mai stabile.

Termoizolare crescută

La construcția de elemente albe de dimensiuni normale, cu noua tehnică STV se poate renunța complet la rigidizarea cu oțel.  Astfel se ȋmbunătățesc valorile Uf cu până la 0,2 W/m2K, ȋn funcție de combinația de profile.

Protecție anti-efracție crescută

Lipirea sticlei şi a cercevelei ȋmbunătățeşte rezistența anti-efracție, făcând mai dificilă ȋndepărtarea geamului.

Potențial de economisire

Se reduce la minim timpul de ajustare. Ȋn plus, montajul devine considerabil mai uşor, datorită reducerii greutății elementelor.

Construcții speciale

Vitrajul static uscat se poate utiliza şi pentru construcțiile speciale STV, cum ar fi elementele rotunde. Ȋn acest caz ȋnsă, banda trebuie aplicată manual cu un dispenser după procesul de curbare, respectând anumite prevederi.

Acrylcolor

Cu profilele de ferestre colorate, fațadele caselor sau clădirilor au un aspect unic şi fermecător. Ȋn arhitectură, esteticul rezultă din armonia perfectă a culorii, formei şi materialului, indiferent dacă este vorba de clădiri istorice sau de locuințe moderne. O importanță deosebită pentru aspectul fațadei revine ferestrelor colorate. Acestea nu doar marchează accente deosebite, ci şi determină personalitatea clădirii.

Ȋncă de acum 30 de ani, GEALAN a dezvoltat o tehnică inovativă, pentru a reuni ȋntr-un singur produs proprietățile remarcabile a două materiale. De atunci, acrylcolor este prima opțiune a constructorilor, proiectanților şi arhitecților, pentru exigențe ridicate cu privire la ferestre şi uşi colorate.

 

Ce este acrylcolor?

Prin procedura de coextrudare, corpul de bază din PVC alb şi stratul acrilic colorat sunt contopite inseparabil. Rezultă astfel o suprafață exterioară colorată mat-mătăsoasă, care rezistă fără probleme la intemperii.

Nici proiectele de design avangardiste sau nuanțele cromatice tipice unei regiuni nu reprezintă o problemă. Datorită tehnologiei acrylcolor, se pot obține tonuri potrivite pentru fiecare ambianță.

Cum se produce acrylcolor?

Prin procedura de coextrudare, corpul de PVC alb şi stratul acrilic colorat sunt contopite. Sticla acrilică este un produs premium, care şi-a dovedit calitățile ȋn diferite industrii, cum ar fi cea auto (stopurile autovechiculelor) si designul interior. Profilul din PVC reprezintă materialul-suport, iar stratul subțire de Plexiglas conferă culoare.

Prin polişarea stratului acrilic, se asigură, pe lângă aspectul unitar al suprafeței, şi un luciu mat-mătăsos, deosebit. Această finisare premium este unică pe piața ferestrelor colorate.

Care sunt avantajele acrylcolor?

Stratul acrilic exterior, colorat, este de două ori mai rezistent decât suprafața din PVC a ferestrelor albe.

 • Rezistent la zgâriere
  Suprafața acrylcolor dură este rezistentă la zgâriere şi insensibilă. Astfel, ferestrele acrylcolor se situează printre cele mai rezistente elemente de construcție, stratul acrilic fiind cu cca. 0,5 mm mai gros ca orice strat vopsea. Dacă totuşi se produc zgârieturi superficiale, există o rezervă suficientă de material pentru a permite ȋndepărtarea lor prin polişare.
 • Culori rezistente
  Acrilul este un material extrem de rezistent din punct de vedere al stabilității culorii. O dovadă grăitoare pentru proprietățile acrilului o reprezintă stopurile automobilelor.
 • Rezistență maximă la intemperii
  Ca şi componente ale fațadei exterioare, profilele de ferestre sunt supuse ȋn mod special influențelor razelor solare, vremii şi mediului ȋnconjurător, precum şi acțiunilor mecanice. Profilele acrylcolor de la GEALAN sunt rezistente chiar şi ȋn condiții climaterice extreme.
 • Uşor de ȋntreținut
  Datorită suprafeței fără pori, ferestrele acrylcolor sunt uşor de curățat. Polişarea le face totodată insensibile la murdărie.

Aboneaza-te la newsletter